Att tänka på när du ska anlita en städfirma i Örnsköldsvik

Det kan vara svårt att få tiden att räcka till och städning är bara ett av alla moment vi på ett eller annat sätt behöver få rutin på. Att anlita av en städfirma för att få hjälp med hemstädning kan då vara till stor hjälp och gör att du får tid till annat.

Alla har vi känt att det är svårt att få tiden att räcka till och städning är bara ett av alla moment vi på ett eller annat sätt behöver få in i vardagen. Att anlita av en städfirma för att få hjälp med hemstädning kan då vara till stor hjälp och frigöra tid till annat.

Vare sig det rör sig om ett enstaka tillfälle eller regelbunden städning är det viktigt att hitta en städfirma som man känner förtroende för och att man är nöjd med städningen. För att göra det lite lättare har vi samlat en del tips i en checklista, så att du vet vad som är bra att tänka igenom inför att du ska anlita en städfirma.

För en bild av kostnaden för hemstädning, se vår prislista här....

Hur ofta vill du ha städhjälp?
Fundera först av allt ut hur ofta du vill ha städhjälp. De flesta städfirmor erbjuder hemstädning både i abonnemangsform och för enstaka tillfällen. För abonnemang kan man oftast välja om man vill ha städning varje vecka, varannan vecka eller var fjärde vecka, så det är lätt att hitta en frekvens som man tycker passar ens behov.

Ett tips är att prova på städning med jämna mellanrum under en tid för att sedan anpassa frekvensen så att det passar dina behov. 

Vilken typ av städhjälp vill du ha?
Nästa sak att ta ställning till är vad du vill att städningen ska omfatta. I de flesta städtjänster ingår ett visst antal städmoment som finns specificerade. Om företaget inte har en beskrivning av vad som ingår så kan det vara en god idé att be om det. På så vis blir det tydligt för er båda vad som förväntas, och risken för enkla missförstånd kan undvikas.

Vanliga moment som ingår är till exempel dammsugning, dammtorkning, tömning av papperskorgar, avtorkning av vitvaror och rengöring av badkar. Titta igenom de olika företagens specifikationer och fundera på om du vill ha hjälp med något extra och lägg i så fall till det i offertförfrågan.

Saker att ta med i offertförfrågan
När du tänkt igenom vilken typ av hjälp du behöver och hur ofta finns det ytterligare information som är bra att ta med i din offertförfrågan för att städfirmorna ska kunna kunna lämna en offert till dig. Följande saker kan hjälpa städföretagen att ge dig ett bra prisförslag:

  • Bostadsort, önskat start- och slutdatum samt tid
  • Antal kvadratmeter och rum
  • Bostadstyp
  • Hur ofta städningen ska ske
  • Vad som ska ingå i städningen
  • Om städmaterial ska ingå
  • Ange även vilken typ av golv du har samt om det finns mattor eller andra textilier som ska städas.
  • Om du har husdjur
  • Om du önskar fast pris eller timpris
  • Om du har andra önskemål, till exempel att det alltid ska vara samma person som städar eller att städfirman har sekretessavtal.